ΕλληνικάEnglishDeutschRussian

book-now-button

JUNIOR SUITE ΕΥΤΕΡΠΗ

Η Ευτέρπη στην ελληνική μυθολογία ήταν μία από τις Μούσες, τις κόρες της Μνημοσύνης, με πατέρα τον Δία.
Αποκαλούμενη η Δωρήτρια της Ευχαρίστησης, όταν αργότερα οι ποιητές όρισαν ρόλους σε κάθε μία από τις Μούσες, αυτή ήταν η μούσα της Μουσικής.
Στους μεταγενέστερους κλασικούς χρόνους ονομάστηκε μούσα της λυρικής ποίησης και απεικονίστηκε κρατώντας έναν αυλό.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή εφηύρε τον αυλό ή διπλό φλάουτο, αν και οι περισσότεροι μυθογράφοι αποδίδουν στον Μαρσύα την εφεύρεσή του.

Ο ποτάμιος θεός Στρυμόνας κατέστησε έγκυο την Ευτέρπη. Ο γιός της Ρήσος ηγήθηκε ομάδας Θρακών και σκοτώθηκε από τον Διομήδη στην Τροία, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου.

Η σουίτα Ευτέρπη είναι 27 μ2 και μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα σε υπέρδιπλο κρεβάτι.

Κατά την κατοίκηση του σπιτιού από την οικογένεια του Ιωσήφ Χομπίτη το δωμάτιο αυτό ήταν η κεντρική τραπεζαρία του σπιτιού, η οποία άνοιγε μόνο για ειδικές περιστάσεις και εκλεκτούς καλεσμένους.

Το ταβάνι της είχε φιλοτεχνηθεί από τους καλύτερους τεχνίτες της εποχής, οι οποίοι είχαν έρθει από την Βενετία. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να διατηρηθούν οι ταβανογραφίες, η φθορά του χρόνου δεν το επέτρεψε.

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου και από μπαλκόνι της μπορεί κανείς να παρατηρήσει την πλακόστρωτη οδό της Αγίας Βαρβάρας, ένα παραδοσιακό σοκάκι της Παλιάς πόλης, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου Άγιου της πόλης του Ρεθύμνου, η βιβλιοθήκη της πόλης και η ιερά μητρόπολη.

Η σουίτα Ευτέρπη διατηρεί πέτρινα στοιχεία στους τοίχους που διασώθηκαν, παρόλο που τα 3 μέτρων παράθυρα και ο 2,5 μέτρων πολυέλαιος με κρύσταλλα Swarovski δίνουν μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Το κρεβάτι με ουρανό καλυμμένο με λευκά υφάσματα δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο.

Στο άνετο μπάνιο της υπάρχει μπανιέρα σε σχήμα κοχυλιού με Jacuzzi, εύκολο στη χρήση, για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.